Salut Mental Ponent, 20è aniversari

 In Actes, General

CATALÀ:
El dijous dia 27 de febrer, vaig tenir el plaer de presentar l’acte de celebració del 20è aniversari de l’Associació Salut Mental Ponent, a l’hora que el seu Club Social La Brúixola, compleix una dècada.
Una nit de commemoracions i amb un protagonista, Josep Segarra Balasch que, ha estat al capdavant d’aquesta entitat els darrers 10a.
Acte que vaig aprofitar per exposar que, mitjançant el programa IGUAL QUE JO, he tingut la gran sort de conèixer a part dels seus membres.
Persones que m’han ensenyat que, Esquizofrènia Paranoide no es estar boig i que, amb una minsa medicació, una persona amb aquesta malaltia pot tenir una vida tant normalitzada com qualsevol persona.
I vaig explicar com en Ferran Estopá, membre del Club que, va tenir una emotiva intervenció en l’acte, quan fa tres anys el vaig conèixer, em va demostrar com, amb educació i paciència, s’enfronta a persones que no el tracten massa be, a causa de la seva malaltia.
Persones que temps després, gràcies a la forma d’actuar i respondre d’en Ferran, el respecten i canvien la seva actitud vers a ell.
Lliçó de bones maneres i saber estar es el que dona aquest xicot.
Aprofito per dir-vos que, després d’estar en contacte amb persones de Salut Mental Ponent, he aprés que, podem ajudar tots plegats a resoldre els estigmes que pateixen les persones amb malalties mentals. I ficant un granet de sorra cada un, estic convençuda que ho podem aconseguir.
Gràcies amics, ha estat un plaer acompanyar-vos en aquesta vetllada.

CASTELLÀ:
El jueves día 27 de febrero, tuve el placer de presentar el acto de celebración del 20 aniversario de la Asociación Salud Mental Ponent, al tiempo que su Club Social La Brújula, cumple una década.
Una noche de conmemoraciones y con un protagonista, José Segarra Balasch que ha estado al frente de esta entidad los últimos 10 años.
Acto que aproveché para exponer que, mediante el programa IGUAL QUE JO, he tenido la gran suerte de conocer a parte de sus miembros.
Personas que me han enseñado que, Esquizofrenia Paranoide no se estar loco y que, con una exigua medicación, una persona con esta enfermedad puede tener una vida tan normalizada como cualquier persona.
Y expliqué como Ferran Estopa, miembro del Club que, tuvo una emotiva intervención en el acto, cuando hace tres años lo conocí, me demostró cómo, con educación y paciencia, se enfrenta a personas que no lo tratan demasiado bien, debido a su enfermedad.
Personas que tiempo después, gracias a la forma de actuar y responder de Ferran, lo respetan y cambian su actitud hacia él.
Lección de buenas maneras y saber estar es lo que da este muchacho.
Aprovecho para deciros que, después de estar en contacto con personas de Salud Mental Ponent, he aprendido que, podemos ayudar todos juntos a resolver los estigmas que sufren las personas con enfermedades mentales. Y poniendo un granito de arena cada uno, estoy convencida de que lo podemos conseguir.
Gracias amigos, ha sido un placer acompañaros en esta velada.

Recent Posts

Leave a Comment

Contacta amb nosaltres

Envia'ns un missatge per qualsevol dubte o suggerència.

Not readable? Change text. captcha txt